Ableism

Taal
Nederlands

Wie Zijn Die PVVers?

Ingediend door hadrian op wo, 01/27/2016 - 19:04

Trigger Warning: Dit artikel betreft seksisme en ableisme.

 

Introductie

Spijkenisse heeft wat mooie beelden opgeleverd van lelijke mensen. Dan doel ik natuurlijk op de PVV-aanhangers die vrouwen denken te mogen vertellen dat ze hen lelijk vinden en ze een verkrachting denken te mogen toewensen. Verder zien we ook de hypocrisie van de politie weer in duidelijke vorm. Waar de PVV-aanhangers vrij hun verwensingen mogen rondspruiten zonder ook maar daar op aangewezen te worden moeten de feministen zich identificeren en worden er tien gearresteerd. Was er een dreiging voor de openbare orde? Ja, vanuit de PVV-hoek. De feministen waren slechts gewapend met een paar kartonnen bordjes en een sterk gevoel voor rechtvaardigheid. De PVV-schreeuwers dropen van de haat.

Enfin, pownews (een hoofdletter niet waardig) besloot van een van deze mannen, Fabian van Ekkelenkamp, te interviewen. Wat hiermee precies hun doel is is onduidelijk. Pownews (helaas, het is het begin van de zin) kunnen we zien als de moderne versie van der angriff (Engelstalige link, en net zo min de hoofdletters waardig). Een verdere introductie heeft pownews volgensmij niet nodig. Het doel met het filmpje lijkt tweezijdig. Aan één kant laten ze zien hoe kortzichtig deze man is en tegelijkertijd proberen ze, met wat duidelijk ge-ensceneerde stukjes, te laten zijn hoe hij met zijn kindje om zou gaan.

De reactie van wat zich links Nederland noemt is tekenend en, helaas, niet uniek. Aan deze reactie zitten ook ontzettend veel problemen, niet te min dat ze van hetzelfde hout drogredenen gesneden zijn als dat PVV-aanhangers aan de lopende band de wereld in sproeien. Deze post gaat dan ook door deze problemen heen niet alleen omdat ze links onwaardig zijn maar ook omdat ze ook goed schadelijk kunnen zijn voor links.